Option 3 : Rs. 11190000

**Given:**

Amar took a home loan of Rs. 10000000 at the rate of 10% per annum compounded annually.

He sold all the 50 flats at the rate of Rs. 500000 per flat in 2 years.

He invested extra Rs. 500000 on workers.

**Formula used:**

A = P (1 + R/100)^{n}, where A = amount, P = principal, R = rate percent per annum, n = number of years

**Calculation:**

Amar has to pay the bank = amount after 3 years on Rs. 10000000

So, Amount = 10000000 (1 + 10/100)^{3 }

⇒ A = Rs. 13310000

And Amar earned money after selling the building = 50 × 500000 = Rs. 25000000

But he invested Rs. 500000 on workers

So, his total income = 25000000 - 500000 = Rs. 24500000

So, the net profit of Amar after paying the bank = 24500000 - 13310000 = Rs. 11190000